Rense og opladningsmetoder

På denne side kan du læse lidt om forskellige rensningsmetoder og opladningsmetoder du kan benytte til dine sten og krystaller.

Der er sikkert også mange andre måder man kan gøre det på, men her er ihvertfald nævnt nogle man kan benytte sig af.

 

FORSKELLIGE RENSNINGSMETODER TIL STEN & KRYSTALLER


Der er mange forskellige måder man kan rense sine krystaller på. Min kone er uddannet Reiki healer så hun står for at rense alle de krystaller vi selv anskaffer os samt dem, der bliver sendt afsted til jer. Hun renser krystaller med Reiki Healing, men indimellem bruger hun også palo santo og hvid salvie samt klangskål, krystalenergizer og tingshaklokker (bedeklokker) til formålet.


En rigtig nem måde at rense krystaller, der tåler vand på er, at skylle dem under vandhanen eller direkte i havet. Du kan også benytte åer og vandløb i naturen.  Ganske alm. vandhanevand kan nemlig også sagtens bruges du skal blot tilsætter en skefuld groft salt til vandet og røre det godt rundt til det bliver opløst. Det er dog meget vigtigt at huske, at ikke alle krystaller tåler vand, og hvis du er det mindste i tvivl, så vælg hellere en anden rensningsmetode.

 
Alle krystaller kan renses ved at bruge Selenit. Selenit er en krystallinsk gips med calciumsulfat og er den energimæssigt reneste krystal af dem alle, og den absorberer ingen negativ energi og skal derfor aldrig renses. Man kan rense dine krystaller med selenit, ved at lægge sine krystaller på et stykke Selenit f.eks en selenitplade, og der lader man dem ligge i et par timers tid eller meget gerne længere.

 

Du kan købe selenit opladestationer/plader mm. til at rense dine krystaller med her i shoppen se mere HER


En anden måde at rense krystaller på kan være ris mange anbefaler dog brune ris til formålet. Du lægger simpelthen dine krystaller i en skål med ris, så den er fuldstændig dækket til, og lader dem ligge natten over. Herefter tager du din/dine krystaller op og fjerner støv fra riskorne og smider risene væk bagefter. Risene absorbere al den negative energi fra krystallerne så brug dem ikke bagefter.


Man kan også rense sine krystaller ved hjælp af lyd. Har du f.eks. en klangskål, en klokke, en shamansk rasle eller tromme, kan du rense dine krystaller ved at "bade" dem i den rituelle lyd. Dette er især en praktisk løsning, hvis du skal rense flere eller større krystaller på én gang.

 


På samme måde kan du rense dine krystaller med smudging eller røgelse, og urter bl.a hvid salvie eller helligt træ (palo santo) er også en rigtig god løsning for rensning af flere eller større krystaller på én gang. Tænd din røgelse, smudge stick, dine tørrede urter eller dit palo santo træ og før røgen henover.

 

Du kan købe palo santo træ og hvid salvie til at rense dine krystaller med her i shoppen se mere HER

 
Naturen er også et rigtig godt alternativ til rensning af dine krystaller. Du kan evt. lægge dine krystaller på nogle grønne saftige blade eller planter i nogle timer, eller grave dem ned i jorden og lade dem ligge til næste dag. Nyslået græs er også et fantastisk sted at lægge krystaller til rensning. Bruger man planter til rensningen, har man den fordel, at den sunde planteenergi samtidig vil genoplade krystallernes egen energi.


Graver du dine krystaller ned, skal du være meget opmærksom på, at få dem grundigt rengjort bagefter og specielt, hvis du skal bruge dem til krystaleleksir efterfølgende.

Der er også en del krystaller, som ikke kan tåle at blive gravet ned i jord pga. fugt da de ellers kan blive porøse og endda kan gå istykker.

 

FORSKELLIGE OPLADNINGSMETODER TIL STEN & KRYSTALLER


Du kan lægge dine krystaller i solen, f.eks. i vindueskarmen i et nogle timers tid eller du kan lægge dem udenfor i fuldmånens lys. Faktisk er det også nok hvis du ligger dine krystaller i vindueskarmen så månelyset kan nå dem. Husk, at nogen krystaller, som f.eks. Citrin, Celestin/celestit, Ametyst, Brændt Citrin, og fluorit desværre kan falmer over tid, hvis de ligger for længe i direkte sollys.


Et lydbad med shamansk rasle, rituel tromme, klokke eller klangskål vil også kunne oplade dine krystaller. 

 

BEMÆRK: Ønsker du at printe dette ud til eget brug så kan du trykke på det lille printer ikon øverst oppe i højre hjørne.